Inklappen
 

Gratis verzending vanaf 100,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 100,-? Dan hanteren wij € 6,95 verzendkosten, of € 45,- bij een palletzending.

 

Fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een product defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze producten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om je product te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Meestal leveren wij binnen 48 uur.

Voordelen inklappen
 • Gratis verzending vanaf 100,-
 • Fabrieksgarantie
 • Goede prijs-/kwaliteitsgarantie
 • Levering op gewenste dag
 • Professionele service

Dartbord

Dartborden koop je bij Speelplezier-online.nl. Van de traditionele dartborden, veelal gemaakt van sisalvezel, tot de luxe elektronische dartborden. Wij streven wij ernaar een dartbord voor ieder budget te bieden.

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Michael Smith Cabinet Set Shot
  Michael Smith Cabinet Set Shot
  Art.nr. (SKU): SH-SC7532
  € 109,00
 2. Pegasi dartbord cabinet set Classic
  Pegasi dartbord cabinet set Classic
  Art.nr. (SKU): PEG-DBCS-CLASSIC
  € 99,00
 3. Dartbord Bulls Classic
  Dartbord Bulls Classic
  Art.nr. (SKU): BU-68229
  € 34,95
 4. Dartbord Bulls Shark Pro
  Dartbord Bulls Shark Pro
  Art.nr. (SKU): BU-68004
  € 49,95
 5. Dartbord Bulls Advantage 5.01
  Dartbord Bulls Advantage 5.01
  Art.nr. (SKU): BU-68000
  € 79,95
 6. Renegate dartbord cabinet set Shot
  Renegate dartbord cabinet set Shot
  Art.nr. (SKU): SH-SB3013
  € 99,00
 7. Surround Dartboard Pro Set Bull's
  Surround Dartboard Pro Set Bull's
  Art.nr. (SKU): BU-68454
  € 129,00
 8. Surround Dartboard Set Home Dart Centre Unicorn Striker
  € 139,00
 9. Bulls dartbord cabinet pro set
  Bulls dartbord cabinet pro set
  Art.nr. (SKU): BU-67231
  € 129,00
 10. Bulls dartbord cabinet Light Oak Deluxe pro set
  € 139,00
 11. Dartbord cabinet set Gary Anderson
  Dartbord cabinet set Gary Anderson
  Art.nr. (SKU): UN-46759
  € 149,00
 12. Electronisch dartbord Universum Pro Bull's rood blauw
  € 129,00
 13. Electronisch dartbord Universum Pro Bull's zwart wit
  € 129,00
 14. Shot Outlaw Tournament Surround Dartboard Set
  € 99,00
  Niet op voorraad
Dartborden bij Speelplezier-online.nl. Van de traditionele dartborden, veelal gemaakt van sisalvezel, tot de luxe elektronische dartborden. Wij streven wij ernaar een dartbord voor ieder budget te bieden.

Waar word een dartbord van gemaakt?

Een dartbord bestaat tegenwoordig uit een ronde plaat van 18 millimeter dik, waarop sisalvezelborsteltjes geperst worden. Het bekendste onderdeel van het dartspel is het dartbord. Vroeger gemaakt van paardenhaar maar tegenwoordig gemaakt van sisal. Naast sisalvezels, die het meest gebruikt worden voor het produceren van dartborden, zijn er ook dartborden geproduceerd met kunststof vezels, papier en flock. Maar als je kwaliteit zoek blijft sisal het beste product om een dartbord van te maken. De dartpijlen blijven hier goed in hangen.

Hoe wordt een dartbord gemaakt?

Het persen van een dartbord gebeurd onder grote druk en daarna wordt het gelijmd. Doordat de vezels zo compact zijn geperst laten de tips van de darts geen gaatjes achter in het dartbord. Sommige dartborden zijn gemaakt van samengeperst papier (paper coil). Papieren dartborden zijn van mindere kwaliteit waardoor ze minder lang meegaan. Het traditionele dartbord, zoals de Winmau, wordt gemaakt van sisalvezels. In deze sisalvezels is de metalen ring die op het bord is bevestigd door middel van krammetjes. Bij het ene dartbord is deze metalen ring dikker dan bij de ander. Door een ultradun metaal te gebruiken heb je minder last van bouncers. Inmiddels heeft Winmau een verbeterde versie van dit traditionele dartbord ontwikkeld. Het metalen frame van de Winmau Blade 4 ligt niet op het bord, maar is er in geperst. Het wordt ook wel het blade board of kramvrije bord genoemd. Het frame is dunner en steviger en is veel minder gevoelig voor bouncers.

De vakindeling van het dartbord?

Als de sisalvezels geperst en gelijmd zijn wordt het geheel omlijst door een metalen band. Deze metalen band geeft het dartbord zijn stevigheid. Het bord wordt voorzien van een vakindeling door middel van verschillende kleuren. Vervolgens wordt er een metalen web op bevestigd dat diezelfde vakindeling heeft. De functie van dit web is er voor te zorgen dat altijd duidelijk is in welk vak een dart gegooid is. Op de buitenzijde wordt een metalen ring aangebracht waarop volgens de vakindeling bepaalde cijfers zijn bevestigd.

De ring van het dartbord

Deze ring is los te maken, zodat de cijfers ten opzichte van het bord verschoven kunnen worden. Het is de bedoeling dat het vak (bed) 20 zit. Tijdens het darten wordt het dartbord het meest in het vak 20 geraakt. Je wilt immers zo snel mogelijk je punten bij elkaar gooien. Daardoor zullen de sisalvezels daar ook het snelst kapot gaan. Om te voorkomen dat je snel weer een nieuw dartbord moet kopen, is het mogelijk om het bord te draaien. Door het bord tijdig af en toe te draaien krijgt vak nummer 20 steeds een nieuw deel van het dartbord. De 20 staat wel altijd boven een zwart deel.

Elektronische dartborden

Naast de traditionele dartborden biedt Speelplezier-online.nl ook meerdere elektronische dartborden. Elektronische dartborden hebben veel overeenkomstige functionaliteiten zoals het automatisch bijhouden van de score, het bieden van erg veel verschillende dartspellen. Ook zijn de meeste elektronische dartborden voorzien van een boardcomputer met trash talk speaker. Deze speaker geeft, indien gewenst, commentaar op de spelende darters. Als je bijvoorbeeld 180 gooit zal iedereen dit te horen krijgen. Door de gebruikte ledlichten wordt automatisch de score gepresenteerd op het dartbord. Hierdoor kun je je focussen op het spelen van darts in plaats van ruzie maken over de score. Sommige elektronische dartborden werken met een adapter mar we beiden ook een dartbord aan die op batterijen werkt. Hierdoor kun je het dartbord dus overal neerhangen waar je maar wilt. Hier hoeft dus geen netstroom aanwezig te zijn. De meeste elektronische dartborden wegen tussen de 2 en 5 kilo, dus zorg bij het ophangen voor een degelijke achterwand. Ook is het natuurlijk zo dat men vaak dartpijlen uit het bord moet halen.

Dartbord kopen

Als u een dartbord wilt kopen bent u bij Speelplezier-online.nl aan het juiste adres. Alle soorten dartborden hebben wij te koop. Zoals eerder gezegd streven wij ernaar voor ieder budget een geschikte oplossing te bieden. Dus zoek niet verder en koop nu uw dartbord. Bestel ‘m vandaag en hij wordt morgen verstuurd.

Afstand tot het dartbord

Wij krijgen bij Speelplezier-online vaak de vraag op welke afstand een dartbord nu moet hangen. Hieronder vindt je het antwoord op deze vraag. Voor een officiële wedstrijdbaan is een minimale ruimte nodig met een lengte van 4 meter, een breedte van 3 meter en een hoogte van 3 meter. Omdat niet iedereen deze ruimte beschikbaar heeft kan er natuurlijk thuis met een andere ruimte worden voldaan. Zorg er bij het ophangen van het dartbord voor dat het midden van het dartbord (bullseye) op een hoogte hangt van 1,73 meter. De totale afstand van de werplijn tot aan het dartbord is 2,37 meter. De werplijn noemen ze ook wel de oche. Deze werplijn moet minimaal 61 centimeter breed zijn. Bij een goede pot darts is goede verlichting erg belangrijk. Zorg er bij het ophangen van verlichting voor dat er geen schaduw op het dartbord terecht komt.

Geschiedenis van darts

Darten is een eeuwenoud spel. Waar het precies vandaan komt is niet bekend, maar waarschijnlijk is het begonnen met het gooien van korte speren op bijvoorbeeld omgekeerde bodems van wijntonnen en later op doorgezaagde boomstamschijven. Op de schijven werd een puntentelling aangebracht. De term vogelpik is afkomstig van een soortgelijk spel dat vroeger gespeeld werd in cafés. Dit spel bestond uit een roos met ringen, niet zoals het actueel dartbord dus, en een nagemaakte vogel met een scherpe snavel. De vogel werd met een koord aan het plafond opgehangen en de spelers probeerden de snavel van de vogel in de roos te 'zwieren'. Dus ben je op zoek naar een drtbord? Zoek niet verder en koop je dartbord bij Speelplezier-online.nl.